The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

  • Infraroodscan en Hot Spot Reparatie in Duitsland

    Hot Spot Reparatie - casestudy

    De noodreparatie van beschadigde vuurvaste bekleding begon met een gecertificeerde infraroodscan procedure waarbij Insulcon de Hot Spot analyseerde. De Hot Spot, met temperaturen boven de 500°C, was gelegen om een snelspanventiel in het uitlaatbereik van een draaioven.

    Ons Insulcon Hot Spot Reparatie team injecteerde een speciale, eigen ontworpen, HT injectiemould  om onder gecontroleerde druk en viscositeit alle scheuren en gaten in de beschadigde vuurvast- en isolatieomgeving op te vullen. Na een uur werd een laatste infrarood scan gemaakt om te controleren of het volledige hot spot bereik was gevuld (en de hot spot veranderd in een koud buitenoppervlak).

    Van de tevreden klant kregen wij direct een positief feedback. Heeft u een hot spot in uw thermische installatie? Ons Hot Spot Reparatie team zal u helpen met het elimineren van alle hot spots. U kunt contact met ons opnemen via de telefoon of via de email (hotspotrepair@insulcon.com) zodat onze opgeleide engineers onmiddelijk kunnen handelen.