The Insulcon Group

Leader in high temperature solutions - Refractories, Wearflex Expansion Bellows, Refrex and Textile Products

 • Grote hot spot in een reformer

  Een grote hot spot werd aangetroffen in het dak van een reformer als gevolg van een beschadiging in de keramische vezelmodulebekleding. Door het gebruik van onze hot endoscopy inspectietechniek (met watergekoelde lans) konden we in een van de procespijpen een lek detecteren dat overdruk bleek te veroorzaken in een deel van de reformer.

  Insulcon Petrochem Furnace and burner

  De vuurvaste bekleding van het dak was volledig geërodeerd als gevolg van een klein gaatje, net onder de vuurvaste bekleding. Er werd 35 bar methaangas geblazen in de reformer. Door de procesbuis af te sluiten veranderde de overdruk in onderdruk en kon het Insulcon hot spot repair team beginnen met de herstelwerkzaamheden.

  Het gat in de keramische vezelmodulebekleding (een oppervlakte van circa 1,5 m2) werd gerepareerd terwijl de reformer volop in bedrijf bleef (bij procestemperaturen van meer dan 1100°C). De hot spot temperatuur boven in het dak werd teruggebracht van ongeveer 800°C tot een aanvaardbare 70°C.

  Voor meer informatie over onze hot spot repair service kunt u contact opnemen met onze marketingafdeling: marketing@insulcon.com.